De Britse sandwichketen Pret A Manger gaat deze zomer twee restaurants openen in Brussel. Die zullen neerstrijken in de stations Brussel-Zuid en Brussel-Centraal. Dat schrijft L’Echo

Het is zover: Pret A Manger komt naar België. De keten zou begin augustus twee winkels openen in Brussel. Eentje zou neerstrijken in het station Brussel-Zuid, tegenover de terminal van de Thalys en de Eurostar, en de andere zou op de verdieping -1 liggen in Brussel-Centraal. Dat heeft L’Echo uit goede bronnen vernomen.

De twee winkels zullen worden uitgebaat door het Britse SSP, een groep die gespecialiseerd is in restaurants in luchthavens en stations, zo weten onze Franstalige concullega's. In ons land zijn ze vooral bekend als franchisenemers van Panos, The Coffee Club, Deliway en Alto Café. In ons land heeft het bedrijf samen zo’n 280 medewerkers in dienst.

Pret A Manger heeft in totaal 530 vestigingen in handen, verspreid over 9 landen. Vorig jaar in mei werd de Britse sandwichketen overgenomen door JAB Holding, het bedrijf achter onder meer Douwe Egberts. De groep zou naar verluidt zo’n 1,5 miljard pond hebben neergeteld voor de transactie. In 2017 behaalde de sandwichketen nog een omzet van 879 miljoen pond (1 miljard euro).