Philipp Kluck, tot voor kort marketing director bij Iglo Duitsland, wordt vanaf 15 april de nieuwe CEO van Iglo België en neemt zo de fakkel over van Ives Depoortere. Die laatste zorgde de afgelopen jaren voor een succesvolle integratie van Lutosa binnen marktleider Iglo België en wordt vanaf 2 mei de nieuwe topman bij Jules Destrooper.

Na heel wat jaren ervaring verzameld te hebben binnen de voedingssector, onder meer bij Unilever waar hij zijn carrière startte en Orangina Schweppes waar hij aan het hoofd stond, was Ives Depoortere de laatste drie jaar CEO van Iglo België. Met een zakencijfer van 62 miljoen euro is Iglo de marktleider in ons land op vlak van diepvriesvoeding. Hij zorgde er onder meer voor de succesvolle integratie van Lutosa binnen Iglo België en moederbedrijf Nomad Foods. Daarnaast legde hij er de basis voor een sterke groeistrategie met een focus op vier peilers: Captain Iglo, Iglo kant en klare maaltijden, Iglo groenten en de aardappelen van Lutosa. Iglo bracht zo een aantal innovatieve producten op de markt, zoals de Belgische frietjes uit de oven van Lutosa. Toch besluit Ives Depoortere nu om de fakkel door te geven en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

"De afgelopen jaren werd er hard gewerkt aan de integratie van Lutosa binnen Iglo. Vandaag liggen er sterke fundamenten klaar om op verder te bouwen. De  komende maanden zullen er nog een aantal nieuwe innovatieve producten gelanceerd worden op de Belgische markt. Ik ben ervan overtuigd dat Iglo met Philipp Kluck in goede handen is en wens hem het allerbeste toe in zijn nieuwe functie", verklaart Ives Depoortere.

Philipp Kluck was tot voor kort marketing director van Iglo Duitsland. In deze rol heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de sterke groei op de Duitse markt. Voor Philipp aan de slag ging bij Nomad Foods, vervulde hij verschillende functies in marketing en sales bij internationale bedrijven zoals Müller Milch en Reckitt Benckiser. Maar vanaf 15 april zal hij dus het roer van Iglo België overnemen. Kluck zal tijdens de transitie worden bijgestaan door de voormalige general manager zodat de overgang aan de top van Iglo zo vlot mogelijk verloopt, klinkt het bij het bedrijf. 

Nieuwe CEO bij Jules Destrooper

Hoewel Ives Depoortere zijn functie bij Iglo stopzet, heeft hij al een nieuwe uitdaging in het verschiet: vanaf 2 mei 2019 wordt hij namelijk de nieuwe CEO van Hubisco. Zo komt hij aan het hoofd van de bedrijven Jules Destrooper en Destrooper-Olivier en zal hij ook rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur. 

"Ik kijk ernaar uit om bij dit mooie Belgische bedrijf aan de slag te gaan, beide organisaties efficiënt te laten integreren en met een sterk team de hele organisatie terug te laten aanknopen met duurzame groei", reageert Ives Depoortere.