Het personeel van het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek is opnieuw aan het werk, nadat er dinsdag een staking uitbrak. Het magazijn lag een tijdlang helemaal stil.

De e-commerce-afdeling van Decathlon verwerkte de voorbije weken grote volumes. Volgens de vakbonden is de werkdruk in het depot daardoor ongezien hoog. Er was al langer onvrede door het eenzijdig afschaffen van een productiviteitspremie, de tewerkstelling van veel uitzendkrachten zonder overleg met de vakbonden en het niet toepassen van een aantal social distancing-maatregelen. 

Dinsdag werd er gestaakt, maar gisterochtend gingen de personeelsleden dus opnieuw aan het werk. Vakbondssecretaris Erika Lambert van ACV Pulse zegt in De Standaard dat de staking in de eerste plaats een signaal was voor de directie: “De personeelsleden hebben hun ongenoegen kunnen ventileren. De directie weet nu hoe diep het zit en zal nu beseffen dat het niet gaat om een paar mensen die ontevreden zijn, maar over het grootste deel van de medewerkers.” Lambert zegt dat de directie ook beseft hoe zwaar de afgelopen periode was voor sommige medewerkers. 'We hopen dat de productiviteitspremie weer op tafel komt. We zullen vanuit onze delegatie zelf enkele voorstellen doen. Zo kan het gaan om een extra dag vakantie of extra maaltijdcheques.' Bij Decathlon in Willebroek werken ongeveer 300 mensen, onder wie 250 met een vast contract.