Het personeel van het distributiecentrum van sportwinkel Decathlon in Willebroek heeft het werk neergelegd en de toegang versperd. Er zouden niet tijdig genoeg mondmaskers en andere beschermingsmiddelen zijn en volgens de medewerkers werden ze onder druk gezet om te dicht bij elkaar te werken.

In het distributiecentrum van Decathlon was het de voorbije weken erg druk, doordat mensen heel veel online bestelden. Volgens het personeel waren er niet op tijd genoeg mondmaskers en andere beschermingsmiddelen en worden ze onder druk gezet om te dicht bij elkaar te werken. De medewerkers kregen intussen ook te horen dat ze een premie niet zullen krijgen, en dat de regels niet zijn gevolgd bij het invoeren van avond- en nachtdiensten. 

De vakbond heeft de problemen vorige week aangekaart bij de directie. “Maar daar is geen reactie op gekomen”, zegt Erika Lambert van de christelijke vakbond ACV Puls op de nieuwssite van de VRT. “En dat is het grote probleem bij Decathlon: de directie staat totaal niet open voor structurele dialoog. We hopen dat de directie het overleg op wettelijke wijze hanteert, maar ze hebben de neiging om individuen te benaderen en de verdeel-en-heerstactiek te gebruiken.”