Na Delhaize, heerst er nu ook ontevredenheid bij de vakbondsmilitanten van Carrefour. Acht winkels bleven deze ochtend dicht.

Hoewel er een akkoord werd bereikt tussen de vakbonden en de directie van Delhaize, waardoor er een einde kwam aan de staking bij vier winkels, heeft de ontevredenheid bij de vakbondsmilitanten zich verplaatst naar Carrefour. Het voorstel van de keten kon niet op veel bijval rekenen bij het personeel en daarom hielden verschillende winkels hun deuren deze ochtend dicht. Van een harde staking is er echter geen sprake: het is immers de bedoeling van de vakbondsmilitanten om hun ongenoegen te tonen en om daarna weer geleidelijk terug open te gaan.

Onder de betrokken hypermarkten en Carrefour Markets, vinden we onder meer de winkels in Oudergem, Drogenbos, Ans, Bierges, Sint-Agatha-Berchem, Kraainem, Gosselies, Etterbeek (Cours St Michel). Net zoals gisteren bij Delhaize zijn het enkele vakbondsmilitanten die reageren op de voorstellen die de directie van Carrefour heeft voorgelegd. Toch ziet het er niet zo slecht uit, want de winkels zouden in de loop van de dag geleidelijk aan hun deuren weer openen, aangezien de militanten in het kader van de pandemie geen klanten willen bestraffen of het conflict willen verergeren.  

Update: 's middags hebben alle betrokken winkels, buiten de Carrefour market in Etterbeek, hun deuren geopend.