De keukenmachine van Lidl maakt zijn comeback op een uitgelezen moment. Gaat hij opnieuw een stormloop veroorzaken bij consumenten? 

Lidl komt met Monsieur Cuisine Connect, een keukenmachine die kan (stoom)koken, braden, kneden, mixen, roeren, hakken, pureren, emulgeren, ijs crushen en wegen. De smart discounter wil opnieuw voor furore zorgen aan de vooravond van het eindejaar en zijn meesterlijke zet herhalen die het in 2019 had gedaan door de keukenmachine Monsieur Cuisine te verkopen voor 359 euro, wat ruim 1.000 euro goedkoper is dan de referentie op de markt: de Thermomix. Het resultaat? Een ware stormloop van consumenten naar de winkels om de voorraad van dit multifunctionele keukenapparaat binnen de kortste keren aan banden te leggen.

Ondertussen hebben de recente coronamaatregelen die werden opgelegd door de regering de mogelijkheid om niet-essentiële artikelen in de winkel te kopen, beperkt. Dat is jammer voor de hard discounters, voor wie het non-food assortiment altijd een mooie bijdrage oplevert voor de marge. Maar heeft Lidl hiervoor een oplossing gevonden? De nieuwe keukenmachine is immers te bestellen via de lidl-shop.be, deze keer voor een prijs van 399 euro. De aankondiging komt op het perfecte moment: in een context waarin de aankopen van geschenken voor het eindejaar bemoeilijkt worden door de coronamaatregelen en waarin veel non-food retailers bang zijn om zich het gras voor de voeten te laten wegmaaien door grote e-commerce spelers. Door deze bestseller op een moment als dit opnieuw uit te brengen, zet Lidl zijn eigen online aanbod op een slimme manier in de verf en boost het ook zijn trafiek. De keukenrobot mag dan misschien niet in de winkel verkocht worden, hij kan wel afgehaald worden in de winkel of aan huis geleverd worden.