De Thermomix Monsieur Cuisine heeft zijn intrede gemaakt bij de Belgische Lidl-winkels afgelopen zaterdag. Een succes, zo bleek, want in slechts één dag was een derde van de stock al uitverkocht.

Na het indrukwekkende succes van de Thermomix Monsieur Cuisine van Lidl bij onze Franse buren, maakte het toestel ook dit weekend zijn opwachting in België. Ter herinnering, de verkoop van de Thermomix in Frankrijk zorgde voor enkele surrealistische taferelen. Zo was er hier en daar wat getrouwtrek aangezien klanten zeker wilden zijn dat ze het product zouden bemachtigen. 

Toch lijkt het er in België rustiger aan toe te gaan. Het toestel mag dan wel tegen 249 euro over de toonbank gaan, toch zorgde dat niet voor relletjes in ons land, hoewel het niet ontbrak aan interesse. “Ik denk dat er een grote interesse is bij de Belgische consumenten. In één dag was een derde van de stock verkocht”, vertelt Julien Wathieu, woordvoerder bij Lidl. “We verkopen de thermomix trouwens sinds enkele weken ook online en daar slaat het ook goed aan”, voegt hij er nog aan toe.

Hoewel de thermomix via twee verschillende kanalen wordt verkocht, is het niet mogelijk om de verkoop van beide te vergelijken. “Een vergelijking is erg moeilijk aangezien we niet over dezelfde verkoopperiode spreken”, vervolgt Julien Wathieu. Lidl heeft in zijn winkels dan wel een derde van zijn stock verkocht op een dag, online is het product al enkele weken beschikbaar is en daar is de stock nog steeds voorhanden. “Er is zowel online als offline nog genoeg stock aanwezig. Dus ik denk dat we dat in de komende dagen zullen bekijken en zullen zien of we eventueel nog een nieuwe bestelling moeten plaatsen”, vertelt de verantwoordelijke.