OKay verkoopt sinds gisteren de ‘One Meal Box’ van de Belgische maaltijdboxspecialist Foodbag. Daarbij kunnen klanten een tweepersoonsmaaltijd kopen zonder abonnement of reservatie. Op die manier wil de retailer klanten een snelle, gemakkelijke en flexibele oplossing bieden die vers, Belgisch en duurzaam is. 

Voortaan kunnen OKay-klanten hun eigen maaltijdbox kopen in 35 OKay-winkels en 3 OKay Compact-vestigingen, zonder een abonnement te nemen of vooraf te reserveren. De ’One Meal Box’ van Foodbag kopen is namelijk gewoon te koop in de winkel en bevat één gerecht voor twee personen. Daarbij kunnen klanten steeds kiezen tussen 3 opties: vlees, vis of vegetarisch, en dat voor 14,95 euro per maaltijd. Elke woensdag zijn er trouwens nieuwe gerechten beschikbaar. Zo staat er deze week bijvoorbeeld een gourmetburger met avocado en krokante aardappelpartjes (vlees), een smeuïge aardappelsalade met gebakken vis en venkel (vis) of een mediterraanse salade met geitenkaas, op het menu. Daarnaast is elk gerecht klaar binnen 30 minuten. 

Met deze maaltijdbox wil OKay klanten vooral meer inspiratie en gemak bieden. “We merken dat het vaste weekmenu steeds minder vanzelfsprekend wordt. Wie last minute inspiratie zoekt voor een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd, heeft weinig aan de bestaande maaltijdpakketten. Onze One Meal Box daarentegen neem je gewoon mee met je andere boodschappen, zonder rekening te hoeven houden met afhaalmomenten of levertijden", vertelt Michon van Doorn, Marketing Manager OKay. 

Silja Decock, woordvoerster bij Colruyt Group, voegt er nog aan toe dat de interesse naar maaltijdoplossingen zonder abonnement wel degelijk gestegen is. "We voelen dat er een deel van de markt is die geïnteresseerd is in de maaltijdboxoplossing zonder abonnement. En net daar speelt onze maaltijdbox op in. Met de One Meal Box ben je immers niet langer afhankelijk van levermomenten, kies je zelf je maaltijd en of je 1 of meerdere keren een box wil gebruiken. Deze oplossing is heel toegankelijk voor klanten die op zoek zijn naar een snelle, gemakkelijke en inspirerende maaltijdoplossing", reageert ze.

Belgisch, duurzaam en vers

De recepten worden samengesteld in het Foodbag-kookatelier in Gent. Chefs maken er evenwichtige gerechten met oog voor variatie en voedingswaarden. Ze werken daarbij vooral met Belgische producten, duurzaam geproduceerd en deels biologisch. Foodbag doet daarvoor al lang een beroep op vaste, lokale telers en voedselproducenten. Op die manier houdt de maaltijdboxspecialist de keten tussen producent en winkel voldoende kort om optimale versheid en kwaliteit te garanderen.

Klassiekers met een twist, en streetfood

Op het menu vinden klanten heel wat klassiekers met een twist, zoals zalm met sjalot-tijmsaus en penne, gevulde paprika's, worst met rode kool uit de oven of vis met parmezaanpuree. Maar ook aan street food werd gedacht, zoals wraps met pittige gehaktvulling, Pad Thai met limoendressing en wok met gelakte varkensreepjes. De One Meal Box bevat ook alle nodige ingrediënten voor een lekkere maaltijd: vlees, vis of groenten, verse kruiden, zuivel, pasta, aardappelen of granen. Enkel de basisingrediënten als peper, zout, olijfolie, bloem, enzovoort moeten consumenten zelf voorzien. 

"Het is altijd onze missie geweest om mensen te helpen beter te eten. Daarom bezorgen we inspirerende menu's met verse ingrediënten aan huis. Nu gaan we een stap verder, met een oplossing voor iedereen die in de winkel nog snel een menu wil samenstellen. Een gezond, snel en thuisbereid alternatief voor de microgolfmaaltijd", reageren Anders Asarby & Stéphane Ronse, CEO's van Foodbag.

Uitrol naar andere winkels

Hoewel de maaltijdboxen nu al beschikbaar is in 38 winkels, ziet OKay het groots. "Het is de bedoeling om de One Meal Box op termijn naar alle OKay-winkels (140-tal) én OKay Compact-winkels (9 filialen) uit te rollen. Al is het nu nog te vroeg om te bepalen wanneer dat precies zal zijn", besluit Silja Decock.