Na een eerdere aankondiging van Orchestra Prémaman dat 12 Belgische winkels zouden sluiten, zouden er nu nog eens 22 extra volgen. Dat schrijft de RTBF. Slecht nieuws voor een honderdtal medewerkers die hun job dreigen te verliezen.

Het gaat niet goed met Orchestra Prémaman. De Franse specialist in baby- en kinderkleren kampt sinds september met financiële problemen en ook de Belgische vestigingen bleven niet ongeschonden. In november besloot de groep immers om 12 van de 53 Belgische vestigingen te sluiten. Toch zou het daar volgens de RTBF niet stoppen. Het bedrijf kondigt vandaag immers aan dat er mogelijk nog 22 extra winkels zullen volgen. Slecht nieuws dus voor een honderdtal medewerkers in ons land die nu hun job dreigen te verliezen. Ter herinnering, in totaal werken er zo’n 420 mensen bij Orchestra Prémaman in België. 

Ondertussen zijn de onderhandelingen tussen de directie en vakbonden volop bezig en worden ze volgende week hervat. De vakbondsverantwoordelijke van de BBTK, die nog steeds blijft hopen op een overname, benadrukt dat ze zoveel mogelijk medewerkers proberen te herplaatsen binnen het bedrijf of op vervroegd pensioen zullen sturen. Sinds de aankondiging van de sluiting in november vertrokken er al 45 werknemers op vervroegd pensioen. Wordt vervolgd…