De Britse kledingketen New Look, onderdeel van de Brait Group die in handen is van de Zuid-Afrikaanse zakenman Chisto Wiese, heeft het faillissement aangevraagd voor zijn Belgische vestiging. 110 jobs zouden daardoor in gevaar zijn.

De Belgische afdeling van de kledingketen New Look is niet meer. New Look heeft besloten om het faillissement aan te vragen voor zijn Belgische vestigingen. Momenteel telt New Look zo’n 6 Belgische filialen: Brussel Nieuwstraat en Anspachlaan, de Antwerpse Meir, Wijnegem, Hasselt en Bergen.

Het nieuws werd deze ochtend tijdens een ondernemingsraad meegedeeld aan de 110 Belgische werknemers. Naar verluidt werd het Belgische management niet op voorhand ingelicht over het faillissement.

“De zes Belgische winkels haalden niet genoeg omzet en waren niet winstgevend genoeg om de operaties op eigen benen te kunnen voortzetten”, verklaart de directie in een persbericht. “Na een doorlichting van de financiële en operationele positie, heeft New Look België besloten dat het niet in staat is de activiteiten voort te zetten, en is beslist om de operaties te beëindigen”

Het nieuws komt niet uit de lucht gevallen. De afgelopen jaren sloten er al verschillende New Look-winkels hun deuren. Dat was onder meer het geval in Brussel (Guldenvlies), Anderlecht (Westland Shopping), Luik Médiacité en Brugge.