Alle Nederlandse winkels van de failliete kledingketen MS Mode zijn vanaf deze week weer open. De curatoren en Rabobank een akkoord gesloten over de voortzetting van MS Mode tijdens het faillissement, laten ze weten in een gezamenlijk verklaring.

Toen de Nederlandse winkelketen MS Mode vorige week failliet ging, gaven de curatoren aan dat alle vestigingen en de webshop in Nederland gewoon open zouden blijven tot er een overnemer was gevonden. Door een conflict met Rabobank over wat er met de opbrengsten van de winkels moest gebeuren tijdens deze overgangsperiode, bleven de winkels sinds 12 augustus dicht. Ondertussen hebben de curatoren een overeenkomst gesloten met de bank waardoor alle 130 winkels in Nederland sinds maandag weer open zijn.

Beide partijen zijn tevreden over het akkoord en noemen de regeling "in het belang van alle betrokkenen". Niet onlogisch, want als de winkels open blijven vergroot dat de kans op een doorstart.

Curator Frits Kemp: "Er ligt een goed akkoord, dat ertoe kan bijdragen dat we snel een koper voor MS Mode kunnen vinden. We zijn verheugd dat in constructief overleg met de Rabobank een oplossing is bereikt en de winkels en webshop weer open gaan. Er zijn diverse gegadigden voor MS Mode waarmee gesprekken worden gevoerd en gevoerd gaan worden." En de Rabobank laat weten: "We zijn blij voor de medewerkers en klanten van MS Mode dat de winkels weer open gaan en hopen dat zo veel mogelijk banen behouden kunnen blijven."

MS Mode heeft bijna 400 winkels verspreid over Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het faillissement betreft enkel het Nederlands filiaal van de retailer. De Belgische winkels blijven dus buiten schot.