De Nederlandse vleesverwerkende bedrijf Group of Butchers neemt het Belgische De Keyser over. Het bedrijf versnijdt vleeswaren voor retailers.

De Belgische mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven voor de overname van Vleeswaren De Keyser door Goup of Butchers, één van de leidende vleesverwerkende concerns in Nederland, dat een reeks Nederlandse en Belgische bedrijven in zijn bezit heeft. Het maakt vleeswaren voor huismerken van retailers. De groep heeft productiefaciliteiten in Nederland, België en Duitsland, telt zo’n700 werknemers en haalde drie jaar geleden een omzet van ongevee 280 miljoen euro. Het is gespecialiseerd in het (ver)snijden van vleeswaren in schijven of kubussen voor retailers en in het verpakken van vleeswaren voor de distributie en de foodservice-sector. De Keyser verwerkt kalkoen-, kippen- en varkensvlees.

De overname komt er op een moment waarop de sector het moeilijk heeft door de veranderende consumptiegewoonten. Verschillende bedrijven hebben het ook door de energiecrisis moeilijk om het hoofd boven water te houden. In oktober 2021 al werd de overname van Imperial Meat door Ter Beke aangekondigd, respectievelijk de nummer twee en nummer één op de charcuteriemarkt. Imperial Meat maakt huismerkproducten voor retailers, maar is ook bekend van merken als Aoste en Marcassou. De overname is vandaag nog altijd niet afgerond. Zowel de Belgische en Nederlandse concurrentiewaakhond voeren een onderzoek naar de overname, die voor een te groot overwicht zou kunnen zorgen.