MS Mode heeft uitstel van betaling aangevraagd. De kledingketen lijdt onder de malaise in de modesector en een tegenvallende winterverkoop. De 400 winkels blijven voorlopig gewoon open.

Net als veel andere modeketens, had MS Mode het al een tijdje moeilijk. Daarbovenop heeft de zachte winter "een negatieve impact” gehad op de verkoop van de wintercollectie. De winkelketen zag zich hierdoor gedwongen en deel van de wintercollectie aan lagere prijzen te verkopen. Een tegenvaller die MS Mode niet meerte boven is gekomen, waardoor de keten nu uitstel van betaling heeft aangevraagd.

“Met het aanvragen van surseance krijgt het bedrijf tijd om mogelijkheden te onderzoeken om MS Mode weer gezond te maken en de operatie voort te kunnen zetten”, verklaart de directie. De afgelopen weken werden al verschillende gesprekken gevoerd met geïnteresseerde kandidaat-overnemers, die zullen nu worden verder gezet.

45 Belgische winkels

MS Mode, dat zich specialiseert in kledij voor vrouwen met een maatje meer, heeft in totaal 400 winkels, waarvan 130 in Nederland en 45 in België. In totaal werken er 2.300 mensen voor het bedrijf, dat onderdeel is van  COOLinvestments van de Nederlandse retailondernemer Ronald Kahn.