Een week nadat MS Mode bescherming van haar schuldeisers kreeg, vraagt de Nederlandse winkelketen nu het faillissement aan. Het Belgische filiaal zou buiten schot blijven.

Net als veel andere Nederlandse modeketens, had MS Mode het al een tijdje moeilijk. Daarbovenop had de zachte winter een grote impact gehad op de verkoop van de wintercollectie. MS Mode kwam die klap niet meer te boven en vroeg uitstel van betaling aan. Een week later vraagt de Nederlandse modeketen ook het faillissement aan.

Uit documenten die De Telegraaf kon inkijken, blijkt dat het personeel vrijdag al zijn ontslag krijgt. Het is nog niet helemaal duidelijk welke takken van de holding van MS Mode getroffen worden door het faillissement. Het uitstel van betaling had enkel betrekking op MS Mode in Nederland, maar de keten heeft ook een 45-tal winkels in ons land.

MS Mode België is financieel gezond en zit volgens De Tijd in een apart vennootschap. Hierdoor blijven de Belgische winkels voorlopig buiten schot. Al is het natuurlijk afwachten wat het domino-effect zal zijn van een faillissement van de Nederlandse moeder.

Het is al de zoveelste Nederlandse winkelketen die op korte tijd de boeken neerlegt. Eerder gingen al onder andere V&D en Macintosh failliet.