Hoewel Hema opnieuw aanknoopt met winst voert het een tweede reorganisatie in drie jaar door. In het Amsterdamse hoofdkwartier verdwijnen meer dan 30 jobs.

Hema reorganiseert zijn hoofdkwartier in Amsterdam. Een honderdtal jobs op een totaal van 650 zijn bij de reorganisatie betrokken, meldt Het Financieele Dagblad. Tussen 30 en 40 jobs verdwijnen. De andere betrokken werknemers worden getransfereerd naar een andere afdeling of krijgen een andere job. De Nederlandse keten rechtvaardigt zijn beslissing door te verwijzen naar zijn dubbele vertrek uit Spanje en het VK, die bepaalde functies overbodig maakte. De reorganisatie heeft ook als doel het management te vereenvoudigen. In 2019 voerde Hema al een gelijkaardige reorganisatie door. Toen verdwenen er 56 jobs.

Sprankeltjes hoop

Hoewel de Nederlandse keten terug aanknoopte met winst, met een winst van 1,3 miljoen euro, gaat ze nog altijd door een moeilijke periode. In 2020 beëindigde Hema het jaar met een verlies van ongeveer 200 miljoen euro, waarna het werd overgekocht door de familie Van Eerd (Jumbo) en de investeringsmaatschappij Parcom. Sindsdien focust de onderneming zijn activiteiten op de Benelux en Frankrijk. Er verschijnen ‘kleine sprankeltjes hoop’, zegt Saskia Egas Reparaz, die sinds juni vorig jaar CEO is. “Maar ik wil realistisch zijn, er is nog veel werk te doen. We zijn bezig aan een verandering die jaren zal duren.”