Klanten van Lidl kunnen in 6 winkels hun elektrische wagen of fiets gratis opladen. De energie is afkomstig van zonnepanelen op de daken van de supermarkten.

Discountketen Lidl heeft zijn filialen in Mariakerke, Elsene, Sint-Niklaas, Scherpenheuvel, Rocourt en Hamme uitgerust met elektrische laadpalen op zonne-energie. De energie is afkomstig van zonnepanelen op de daken van de supermarkten, die Lidl gratis deelt met zijn klanten. Zo kunnen ze tijdens het winkelen de batterij van hun elektrische fiets of wagen opladen. 

Hiermee wil Lidl naar eigen zeggen zijn cliënteel ertoe aanzetten om zich op duurzame wijze te verplaatsen. “We staan op een keerpunt in elektrische mobiliteit en Lidl wil als smart discounter graag deze ommezwaai aanmoedigen door het voor onze klant gemakkelijk te maken. Dit is een win zowel voor onze klant als voor ons klimaat,” zegt Boudewijn van de Brand, CEO Lidl België en Luxemburg.

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, is voor lof over het nieuwe initiatief. “Lidl is een voortrekker op vlak van hernieuwbare energie. Door hun laadpalen gratis ter beschikking te stellen van hun klanten, stimuleren ze elektrisch rijden. Een mooi voorbeeld van hoe de privésector ons helpt om een laadpalennetwerk uit te rollen in Vlaanderen," zegt hij.

In totaal zijn er vandaag 20 filialen van Lidl uitgerust met zonnepanelen. Alle nieuwe Lidl winkels worden vanaf nu wel standaard uitgerust worden met zonnepanelen.