Eindelijk is het zover: dit najaar opent Lego groep zijn twee eerste winkels in Nederland. Die zullen neerstrijken in Amsterdam en Utrecht en openen naar verluidt in het najaar hun deuren. Nét op tijd voor de Kerstman om hier zijn inkopen te doen.

Nederlandse Lego-fans kunnen binnenkort opgelucht ademhalen want Lego groep opent binnenkort zijn allereerste winkels bij onze Noorderburen. De eer is weggelegd voor Utrecht en Amsterdam, die in het najaar elk een vestiging zullen openen. “Nét op tijd voor de Kerstman om hier zijn inkopen te doen”, reageert het bedrijf. 

“We zijn blij met de komst van deze twee Lego-winkels in Nederland. In deze winkels kunnen we de best mogelijke Lego-ervaring bieden. Het is een belangrijke stap voor ons en de Nederlandse speelgoedmarkt”, vertelt Marco Capone, general manager Lego Benelux.

Ter herinnering, België heeft al sinds 2013 zijn eigen Lego-store. Die is gelegen in Wijnegem Shopping Center. 

Nieuwste Lego-sets

In de twee winkels vinden consumenten de nieuwste Lego-sets en producten die alleen verkrijgbaar zijn in Lego-winkels en via shop.lego.com. Denk bijvoorbeeld aan Lego Stranger Things: The Upside Down en Lego Creator Expert Harley Davidson Fat Boy. Bovendien genieten Lego VIP-leden van tal van voordelen, waaronder exclusieve VIP-cadeaus bij elke aankoop.

Focus op beleving

Lego wil zijn consumenten meetrekken in de Lego-wereld en zet daarom volop in op beleving. Zo kunnen klanten in de winkel bijvoorbeeld zelf hun eigen Lego-minifiguurtje  samenstellen of deelnemen aan gratis bouwwedstrijden, maar ze kunnen Lego-dozen ook tot leven laten komen in 3D door de doos te scannen of zelf een beker vullen met steentjes en elementen in allerlei verschillende kleuren en vormen uit de Kies & Bouw-wand. Bovendien zal ook de befaamde Mozaïek Maker, een toestel dat een foto van je gezicht omtovert in een mozaïek van LEGO-stenen, aanwezig zijn in de winkel in Amsterdam. In alle bouw- en speelmogelijkheden zit trouwens een knipoog naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

“Bouwtalenten van alle leeftijden kunnen zich in de nieuwe winkels in Amsterdam en Utrecht laten inspireren en vermaken met de talloze speelmogelijkheden. Of je nu 2 of 92 bent, er is altijd wel iets om enthousiast over te worden”, besluit Alison Wood, district senior manager UK, Benelux en Scandinavia bij Lego.