Complexe regelgeving, een aanhoudend tekort aan vaardigheden en de noodzaak om processen in verschillende landen te optimaliseren zijn de huidige uitdagingen van internationaal opererende bedrijven. 

Bovendien heeft personeelsplanning een keerpunt bereikt. Traditionele processen voor personeelsbeheer, die sterk afhankelijk zijn van tijdrovende en inconsistente handmatige stappen, kunnen niet langer de dynamische personeelsplanning bieden die nodig is in het licht van voortdurende verstoringen van de arbeidsmarkt, zei McKinsey onlangs nog in een rapport over Smart Scheduling.

Hoe deze uitdagingen het hoofd bieden met digitale tools is de hamvraag.

Kiezen voor een Workforce Management provider die een internationale uitrol aankan: 

Denk ruimer dan louter tijd- en aanwezigheidsregistratie

De juiste medewerker op het juiste moment op de juiste plaats met de juiste kwalificaties. Dat is wat Workforce Management beoogt. Vaak echter wordt Workforce Management gelijkgesteld met tijd-en aanwezigheidsregistratie, terwijl het veel omvattender zou moeten zijn om meetbare meerwaarde te kunnen creëren - zeker in een internationale context. 

Zorg er dus voor dat zowel tijd- en aanwezigheidsbeheer (Time & Attendance) – het meten wat er vandaag gebeurt op de werkvloer - als scheduling – de anticipatieve planning gebaseerd op behoeften - behoren tot wat een provider te bieden heeft. 

Kies voor een uitgebreide Workforce Management oplossing die inspeelt op alle korte en lange termijn bedrijfsbehoeften.

Atoss
©

Atoss

Kijk of een provider de regelgeving in de verschillende locaties in kaart kan brengen in de software

Wettelijke voorschriften moeten standaard worden opgeslagen zodat een een maximale automatisering mogelijk is. Bedrijven met filialen in het buitenland of met plannen voor internationalisering moeten ervoor zorgen dat een dienstverlener de wettelijke voorschriften buiten België in kaart kan brengen.

Collectieve overeenkomsten moeten in kaart kunnen worden gebracht via standaardconfiguratie en parametrisatie. Op deze manier profiteert u van de ervaring van de dienstverlener en van een correcte uitvoering van de collectieve onderhandelingsregels.

supermarché

Zorg dat u kan voldoen aan de verwachtingen van medewerkers - altijd en overal 

In een flexibele en mobiele wereld - zowel privé als zakelijk - is het motto: mobile first. Nieuwe generaties werknemers eisen het. Een duurzame provider moet een Self Service via een browser of een app kunnen aanbieden zodat werknemers zelfstandig hun werktijden kunnen beheren.

Hoe is het gesteld met de solvabiliteit van een provider?

Als de provider beursgenoteerd is, is er volledige transparantie over de financiële omstandigheden. Dit schept vertrouwen bij klanten en andere belanghebbenden.

Let ook op hoe lang de aanbieder reeds actief is op de markt. Kijk niet alleen naar zuivere verkoopcijfers, maar analyseer ook de ontwikkeling van de omzet van de afgelopen jaren of zelfs decennia nauwkeurig. Ga na hoeveel geld er vloeit naar de verdere ontwikkeling van de software. 

Zo identificeert u toekomstbestendige oplossingen en vooral betrouwbare partners.

Wat zeggen de klanten? Is er veel verloop?

Het beste bewijs van een betrouwbare aanbieder is een solide en tevreden klantenbestand. Daarom moet enerzijds worden gekeken naar het aantal klanten, de groei van het klantenbestand, maar ook naar de kwaliteit van de klanten.

Atoss
©

Atoss

Tevreden klanten zijn trots op wat ze hebben bereikt en aarzelen niet om toekomstige klanten te tonen hoe de software voor hen werkt, zelfs over de grenzen heen. Daarom zijn referentieklanten een beslissend criterium. 

Providers met een extreem laag verlooppercentage hebben een beentje voor.

Atoss
©

Atoss

Meer leren over hoe een multinationaal personeelsbestand te beheren? 

Dan is dit een goed moment, want op 16 maart organiseert ATOSS Software – onder het motto: Think global – act local - een online Masterclass die het precies zal hebben over hoe een multinationaal personeelsbestand beheren - inclusief klantenverhalen. Bekijk de volledige agenda en schrijf u nu in.

Masterclass agenda bekijken en inschrijven