Koen Van Gerven heeft beslist om zich geen kandidaat te stellen voor een nieuw mandaat als CEO van bpost. Dat liet hij weten aan de Raad van Bestuur. Op 26 februari 2020 loopt zijn huidige mandaat af. Intussen is de zoektocht naar een opvolger opgestart. 

Na 6 jaar aan het hoofd gestaan de hebben bij bpost, is het voor topman Koen Van Gerven genoeg geweest. Hij heeft beslist om zijn huidige mandaat als CEO van het bedrijf niet te verlengen, zo liet hij weten aan de Raad van Bestuur bij bpost. “We hebben met het hele team de voorbije jaren hard gewerkt, meerdere uitdagingen succesvol aangepakt en het bedrijf een duidelijke richting gegeven", reageert de topman.  "De visie en de strategie zijn helder. De uitdagingen en plannen zijn duidelijk. De uitvoering is gestart. De recente resultaten tonen aan dat het bedrijf de sterke ambitie en de juiste mensen heeft om een duurzaam antwoord te bieden op de uitdagingen die de digitale wereld ons brengt. We zien de eerste resultaten, maar de weg is nog lang en het is nodig dat er een CEO komt die een mandaat voor 6 jaar opneemt. Zo is de continuïteit tijdens het vervolg van de reis verzekerd.”

Koen Van Gerven startte zijn carrière bij bpost in 2006 als Director van Retail & Financial Services en leidde de belangrijke omvorming van de postkantoren. Hij was ook voorzitter van de Raad van Bestuur van bpost bank. In 2009 ging hij aan de slag als CIO van het bedrijf en werkte hij mee aan de beursintroductie in juni 2013. In februari 2014 werd hij uiteindelijk benoemd tot CEO van bpost. Die functie zal hij nog tot 26 februari 2020 vervullen, waarna zijn opvolger het roer overneemt. bpost liet trouwens weten dat de zoektocht naar een nieuwe topman is opgestart.