Ikea Group schrapt 150 banen, waarvan 110 in Zweden. Belgische en Nederlandse vestigingen zouden ook getroffen zijn. Dat meldt het Vlaamse persagentschap Belga.

Ikea Group heeft aangekondigd dat het 150 banen zal schrappen. Hoeveel Belgische jobs er precies zullen verdwijnen, is voorlopig onbekend. Al benadrukt woordvoerster van Ikea België, Annelies Nauwelaerts, dat het enkel gaat om banen binnen de Global support-afdeling. Enkel werknemers met ondersteunende functies voor de groepsorganisatie, zoals in human resources, marketing en communicatie, dreigen hun jobs te verliezen. De ontslagen zullen dus vooral in Zaventem vallen. “De Belgische organisatie en het distributiecentrum in Winterslag zijn niet betrokken bij de reorganisatie”, reageert Nauwelaerts aan Belga.

Volgens de Zweedse communicatieverantwoordelijke van Ikea, Kajsa Johansson, zijn de onderhandelingen nog volop aan de gang. Toch benadrukt ze dat de Zweedse meubelgigant de ontslagen werknemers zoveel mogelijk zal begeleiden.

Het banenverlies komt er niet zomaar. De meubelketen sprong nogal laat op de trein van de e-commerce, zo opende eerder dit jaar zijn eerste Belgische webshop, en wil zijn organisatie nu soepeler maken. "We streven naar een eenvoudige organisatie, die meer wendbaar en minder bureaucratisch is’", klinkt het in een persbericht.