In 2020 opent Ikea zijn grootste vestiging ooit in de Filipijnse hoofdstad Manilla. De meubelgigant investeerde maar liefst 117 miljoen euro in het pand dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 65.000m2. De nieuwe winkel kadert in een groot expansieoffensief dat Ikea voert in Azië. Dat schrijft Bloomberg. 

Ikea pakt uit met een primeur: in 2020 opent de meubelgigant namelijk zijn grootste vestiging in de Filipijnse hoofdstad, Manilla. De winkel strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst 65.000m2, ofwel zo’n 13 voetbalvelden, en is gelegen in de Mall of Asia, een belangrijk shoppingcentrum in de stad. Ter vergelijking, een normaal Ikea-filiaal is slechts 35.000m2.

De Zweedse meubelketen investeerde maar liefst 7 miljard Filipijnse pesos (117 miljoen euro) in zijn grootste vestiging. Het pand is dan ook uitgerust met een winkel die gespreid is over twee verdiepingen, een magazijn, een e-commerce afdeling en een callcenter dat 5 miljoen huishouden in 1 uur zal kunnen bedienen. In totaal zal de winkel zo'n 9.000 producten aanbieden en zullen er 500 medewerkers tewerkgesteld worden.

Dat Ikea ervoor kiest om zijn grootste filiaal in Azië te openen, is niet zonder reden. De keten is namelijk bezig met een groot expansieoffensief in Azië. In augustus opende de retailer zijn eerste 25 winkels in India en in 2020 zou er nog een winkelv volgen in de Japanse hoofdstad Tokio.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn bij Ikea. Zo kondigde de meubelgigant gisteren nog aan dat er wereldwijd zo’n 7.500 jobs zullen sneuvelen door een grote herstructuering. In België worden 120 jobs bedreigd.