Je kunt er niet naast kijken: de aardbeien van Coöperatie Hoogstraten duiken overal op. Van radio en sociale media tot straatbeeld en supermarkten. De aanleiding: de week van Hoogstraten onder de noemer ‘Hoogstraten ... Dan is ’t goe!’. 

Van 4 tot en met 12 mei zet de coöperatie haar aardbeien in de spotlights om de naambekendheid te boosten en mensen te laten watertanden. Alle registers worden opengetrokken. Van spots op Radio 2, Studio Brussel en Qmusic, tot bussen en trams in een ‘aardbeienjasje’. Supermarkten dragen hun steentje bij met tastings die de verkoop aanzwengelen. 

Horen, zien, beleven

De coöperatie organiseert ook een bijzondere activatie. Samen met een externe partner strijkt ze elke dag van deze werkweek neer in een andere stad. Mensen kunnen poseren voor een fotomuur en de foto als ‘munt’ gebruiken voor de Hoogstraten Vendingmachine. In ruil krijgen ze een branded fotokader en de lekkerste aardbeien van ’t land. Deelnemers kunnen hun foto posten op de sociale media van de coöperatie. Uit de inzendingen wordt een winnaar verloot die een glampingovernachting binnenrijft. 

Hoogstraten
©

Hoogstraten

Smakelijke wist-je-datjes 

Ambassadeurs Roger van Damme en Chloe Kookt en een tiental contentcreators delen de komende weken tips en tricks met hun volgers. Deze tien aardbeiweetjes steek je nu al op zak:

  1. Aardbeien zijn het hele jaar beschikbaar, met topmaanden van april tot juni.

  2. Alle aardbeien zijn glanzend rood, gaaf en sappig, ondanks subtiele smaakverschillen tussen rassen.

  3. De aardbeien worden vlak bij de Nederlandse grens geteeld, sommige zelfs op Nederlandse bodem. 

  4. Roger Van Damme is fan van het kroontje dat een beetje als spinazie smaakt. 

  5. Aardbeien eet je bij voorkeur zonder suiker: ze zijn van nature zoet. 

  6. De smaak en geur komt het best tot z’n recht op kamertemperatuur. 

  7. Je hoeft aardbeien niet te wassen. Doe je dat toch, dan mét kroontje (anders slorpen ze water op). 

  8. Size doesn’t matter – de grootte van de aardbei heeft geen invloed op de zoete smaak. 

  9. Aardbeien zitten tjokvol vitamine C en zijn laag in calorieën.

  10. Hoogstraten brengt ook tomaten, bessen, kersen et cetera op de markt. 

Over Coöperatie Hoogstraten

Coöperatie Hoogstraten bestaat meer dan 90 jaar en heeft een jaaromzet van 375 miljoen euro. Ze is een van de belangrijkste afzetorganisaties voor verse groenten en fruit, internationaal gelauwerd voor haar aardbeien. Jaarlijks vinden meer dan 30 miljoen kilo aardbeien hun weg naar de consument. 

De aardbeien worden ambachtelijk en met minutieus handwerk gekweekt en geteeld. De duurzame verpakking is een voedselveilig kartonnen bakje met QR-code en traceringsnummer om de herkomst te achterhalen. Speciaal voor deze campagne wordt de verpakking in een ander kleedje gestoken.