Kurt Pierloot, verantwoordelijk voor de Mail en Retail activiteiten van bpost, heeft aangekondigd een nieuwe wending aan zijn carrière te willen geven.Henri de Romrée, de huidige CFO van bpost, volgt hem op.

Kurt Pierloot heeft een mooi professioneel traject bij bpost achter de rug. Hij was onder meer de architect van Georoute en optimaliseerde zo de postrondes. Onder zijn leiding onderging de operationele organisatie een grondige transformatie. Later nam hij de leiding over de pakjesactiviteiten in België en de logistieke diensten voor e-commerce wereldwijd. “De indrukwekkende groei van het aantal binnenlandse pakjes en de uitbouw van bpost ’s internationale aanwezigheid zijn onder andere aan hem te danken”,verduidelijkt bpost. Sinds vorig jaar staat Kurt Pierloot aan het hoofd van de Belgische Mail & Retail-activiteiten, de operationele- en verkoopnetwerken van bpost.

“Samen met vele medewerkers heb ik de voorbije jaren mogen werken aan een ander en nieuw bpost. Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf vandaag met een overtuigende strategie en onder leiding van een sterk managementteam opereert.  Voor mezelf vind ik na 15 jaar de tijd rijp om iets anders te gaan doen”,verklaart Kurt Pierloot. “Ik kijk bijzonder tevreden en fier op het werk dat ik samen met vele medewerkers heb verricht en het vertrouwen dat ik mocht voelen binnen het directiecomité.”

Henri de Romrée, 43 jaar, neemt de rol van Kurt Pierloot over. Henri is reeds meer dan 10 jaar zeer nauw verbonden aan bpost, eerst als strategische consultant binnen McKinsey&Company waar hij mee geschreven heeft aan de transformatie van het bedrijf. In januari 2018 werd hij benoemd tot Chief Financial Officer van bpost en sindsdien maakt hij deel uit van het directiecomité.

“Na jarenlang samen te werken met Kurt ben ik mij bewust van deze belangrijke uitdaging”, vertelt Henri de Romrée. “Ik kijk er dan ook naar uit om de collega’s op het terrein te leren kennen en goed met hen samen te werken om onze plannen uit te werken en realiseren. De engagementen en prioriteiten die we de voorbije maanden samen met de sociale partners hebben bepaald deel ik dan ook volledig en gaan we succesvol verder zetten.” 

De rol van CFO wordt ad interim overgenomen door Baudouin de Hepcée, de huidige corporate finance director. Hij heeft sinds de start van zijn carrière bij bpost in 2001, verschillende functies uitgeoefend binnen het finance departement, onder meer als operations controller en group controller.