Hema is definitief overgenomen door investeringsmaatschappij Parcom en Jumbo-familie Van Eerd. De verschillende partijen kwamen deze nacht tot een akkoord, berichten Nederlandse media. 

Investeringsmaatschappij Parcom en de familie van Eerd hebben een akkoord bereikt met de grootbanken ABN Amro, Rabobank en ING voor een lening van tussen de €280 en 300 miljoen om de overname van Hema te financieren. Met het akkoord krijgt Hema na jaren van onzekerheid zicht op een stabiele(re) toekomst. Ook voor de om en bij 9.000 werknemers ontstaat vlak voor de kerstdagen duidelijkheid.Parcom en Van Eerd leggen allebei een bedrag van €75 miljoen neer om Hema over te nemen.

“De aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor Hema, omdat de bankfinanciering een cruciale voorwaarde was voor het aangaan van de overeenkomst”, zegt Hema-topman Tjeerd Jegen. “Bij afronding van de transactie begin 2021, hebben we niet alleen een gezonde financiële basis met een flink lagere schuldenlast en ruimte om in onze toekomst te investeren, maar ook nieuwe eigenaren die ons voor de lange termijn ondersteunen en Hema een stabiele operationele basis geven.”