Virya Energy, de energieholding opgericht door Colruyt Group en Korys, zou bezig om Parkwind te verkopen, een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van offshore windmolenparken. Dat meldt Bloomberg. Dat zou zo’n 2 miljard euro moeten opleveren.

De verkoop van Parkwind, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van offshore windparken en volledig in handen is van Virya Energy, zou slechts een kwestie van tijd zijn, aldus Bloomberg op basis van informatie van verschillende bronnen die dicht bij de zaak betrokken zijn.  Ter herinnering, Virya is een energieholding die voor 60% in handen is van Colruyt Group en voor 40% van Korys, de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt, en omvat meerdere participaties in bedrijven die actief zijn in de sector van de hernieuwbare energie. In dit stadium is het niet duidelijk of Virya Parkwind geheel of gedeeltelijk zal afstoten.

De verkoop hangt echter al enkele maanden in de lucht. In juli verklaarde Colruyt dat het "zijn huidige positie met betrekking tot zijn participaties in offshore hernieuwbare energie  wilde verduidelijken". Destijds werd de verkoop van Parkwind al in de media vermeld. Het offshore windbedrijf benadrukte ook de behoefte aan een nieuwe partner om verder te kunnen groeien.