Detry Food Group komt in handen van de Franse Alliance Group, die gecontroleerd wordt door een landbouwerscoöperatie en die al een aantal dochterondernemingen in Frankrijk heeft. Frédéric Detry blijft gedelegeerd bestuurder van het Belgische bedrijf en voor de 350 werknemers van de groep verandert er niets.

Alliance Group wordt de nieuwe eigenaar van Detry Food Group, een belangrijke speler in de Belgische vleeswarensector. Dankzij deze overname kan de Franse groep, die gevestigd is in de Auvergne, zijn vleeswarenactiviteiten op de Belgische en internationale markten versterken. Hoewel de familie Detry de meerderheid van haar aandelen in het bedrijf heeft verkocht, blijft Frédéric Detry, algemeen directeur, aandeelhouder en behoudt hij zijn mandaat in de nieuwe aandeelhoudersstructuur. Detry Food Group, dat in 1963 werd opgericht in Aubel, stelt meer dan 350 mensen tewerk in zijn drie productievestigingen in Aubel (Detry), Bastenaken (Bel'Ardenne) en Izegem (Polca). Het bedrijf is aanwezig op de markt met zowel producten van zijn nationale merk (Aubel) als onder private label, een markt waar de marges onder druk staan.

"Als gedelegeerd bestuurder van Detry Food Group en gesteund door mijn zussen en ouders, ben ik bijzonder blij om de krachten te bundelen met Alliance Group. We hebben de tijd genomen om de toekomst van de vestigingen uitgebreid te bekijken zodat we het personeel, het management en al onze productiemiddelen ter plaatse konden houden. We vonden dat de activiteiten van Alliance Group onze waarden respecteren en ons in staat stellen om de autonomie van onze activiteiten in België te behouden. Niets zal morgen veranderen binnen de Detry Food Group, behalve onze gedeelde commerciële ambities", reageert Frédéric Detry tevreden.

Alliance Group wordt gecontroleerd door Cobevial, een coöperatie die 900 landbouwfamilies groepeert. De groep heeft dochterondernemingen in verschillende schakels van de agrovoedingsketen: dierenvoeding, verse en diepgevroren verwerkte producten, internationale handel in voedingsmiddelen, klein- en groothandel in vlees, transport en logistiek. Het heeft ook grote belangen in bedrijven zoals slagerij Bigard (29%) en Touquet Saveur (34%), een vooraanstaande aardappelhandelaar.