Het Brusselse bedrijf voor duurzame koffie Javry heeft het bindende aanbod van de Waalse fabrikant van warme dranken Fountain aanvaard, maakt de laatste bekend. De overname, die gefinancieerd wordt met een kapitaalsverhoging van een miljoen euro, moet volgende maand afgerond worden. 

Javry verkoopt direct aangekochte koffie die zowel op milieu- als op scoiaal vlak duurzaam is. Het in Schaarbeek gevestigde bedrijf verkoopt zijn producten zowel aan bedrijven als aan particulieren en heeft ook een verhuurdienst voor koffiemachines. In 2021 steeg zijn omzet met bijna 50% om een totaal van 1,26 miljoen euro te bereiken. Fountain registreerde op zijn beurt een omzet van meer dan 20 miljoen euro vorig jaar. Door de overname van Javry wil het bedrijf uit Braine-l’Alleud de ontwikkeling van zijn activiteiten versnellen. Die spelen zich vooral af in België, Denemarken en Frankrijk. 

“Javry toont de kracht van een bedrijfsmodel dat ondersteund wordt door het beste wat er te vinden is op vak van digitalisering, webmarketing en milieuvriendelijkheid”, zegt Michel Milcent, CEO van Fountain. Javry zal in ruil de expertise van het Waalse bedrijf kunnen benutten inzake klanten en machines, aldus Fountain, dat verzekert dat Javry zijn autonomie en de merknaam zal behouden. Maxence Lacroix, mede-oprichter van het Schaarbeekse koffiebedrijf, noemt het “een uitstekende gelegenheid om Javry op een grotere schaal te ontwikkelen en nieuwe geografische zones kunnen aanboren, terwijl we de waarden kunnen behouden die ons na aan het hart liggen.”