Fiets! opent zijn tweede winkel in Gent op een wel heel opmerkelijke plaats: in hetzelfde pand waar al een Dreamland-winkel gevestigd is. De nieuwe Fiets-vestiging in Gent is een pak kleiner dan degene aan het Sint-Pietersstation en kiest bewust voor een andere look and feel. 

Dreamland en Fiets!, allebei onderdeel van Colruyt Group, slaan de handen in elkaar: zo heeft Fiets! zijn intrek genomen in de grote winkel van Dreamland op de Rooigemlaan in Gent. Dat brengt het aantal Fiets!-winkels in Gent op twee. Eerder opende de fietsketen al een filiaal aan het Sint-Pietersstation. “Maar aangezien die enorm populair is, hebben we beslist om een tweede vestiging te openen in de stad. Er was echt nood aan”, verduidelijkt Isa Van Herreweghe, marketing officer bij Fiets!, aan Gondola. Bovendien pakt de fietsspecialist in zijn nieuwe winkel uit met een totaal ander concept. “Waar ons pand aan het Sint-Pietersstation zich uitstrekt over 1.000m2, beperken we ons in de Rooigemlaan tot 450m2. We wilden geen copypaste van het winkelconcept aan het station maar kiezen echt voor een heel andere look and feel. Zo spelen we in onze nieuwe winkel veel meer in op gevoel, beleving en zijn er ook veel meer beelden aanwezig”, vervolgt ze.

Om de nieuwe Fiets!-winkel te kunnen openen, werd de Dreamland-vestiging op de Rooigemlaan in Gent flink verbouwd. “We hadden geluk dat er al een aparte in- en uitgang aanwezig was in de Dreamland-winkel. Die gebruiken we nu als ingang van de twee aparte winkels. Zo kunnen klanten via de linkse ingang naar Dreamland en kunnen fietsliefhebbers via de rechtse deur naar Fiets! Al zijn de winkels wel strikt gescheiden van elkaar en is het niet mogelijk om van de ene winkel door te lopen in de andere”, verduidelijkt de marketing officer. 

In de Fiets!-winkel kunnen klanten terecht voor een breed assortiment aan fietsen met de focus op elektrische fietsen. Er is ook een servicepunt voorzien. “Kleine herstellingen worden zo in de winkel gedaan terwijl de klant wacht in de aangename wachtzone van de winkel of direct om de hoek een kijkje gaat nemen bij de collega’s van Dreamland. Wanneer de fiets eerder aan een groot onderhoud toe is dan wordt hij naar de werkruimte aan het Sint-Pietersstation overgebracht”, klinkt het nog. In totaal zullen er zo’n 4 medewerkers aan de slag gaan in de nieuwe Fiets!-winkel. Daarnaast is er ook voldoende parking voorzien.