De Ferrero-fabriek in Aarlen, die afgelopen voorjaar werd gesloten na een salmonellabesmetting, heeft van het federaal voedselagentschap FAVV definitief groen licht gekregen om de productie te hervatten. Dat meldt L’Echo. De fabriek had al een tijdelijke vergunning voor drie maanden gekregen.

Na de sluiting midden in de paasperiode kan de Ferrero-fabriek in Aarlen eindelijk de bladzijde van het salmonellaschandaal omslaan. Na lange weken van stillegging en een grondige reiniging van de installaties kreeg de site midden juni van het FAVV een voorwaardelijke toelating om de productie opnieuw op te starten voor een periode van drie maanden. Nu geeft het FAVV ook zijn definitieve goedkeuring voor de heropstart van de productie. Volgens het agentschap is aan alle in juni gestelde voorwaarden voldaan, waaronder de eis dat alle grondstoffen, halffabrikaten en producten worden getest voordat ze de fabriek verlaten. "De toekenning van onze productievergunning geeft aan dat alles in orde is zodat onze fabriek terug met vertrouwen kan produceren en we zullen er alles aan blijven doen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt", zei Ferrero-woordvoerster Laurence Evrard aan L'Echo. Het groene licht van het FAVV staat synoniem voor een terugkeer naar het systeem van zelfcontrole in de fabriek van Aarlen, ook al zal de site het komende jaar door het FAVV aan bijkomende controles worden onderworpen. Belangrijk detail: de Belgische en Franse rechtbanken zetten hun onderzoek voort om de eventuele verantwoordelijkheden in deze zaak aan te duiden.