Alexandre Terlinden komt vanaf 1 juni aan het hoofd van Delitraiteur te staan. Hij werd door zowel de algemene directie van louis delhaize als door huidig CEO Jean-Marc Van Cutsem benoemd tot CEO van Deli Belux. Dat werd aan onze redactie bevestigd.

Terlinden volgt Jean-Marc van Cutsem op, die meer dan 12 jaar lang het unieke distributieconcept van Delitraiteur uitwerkte. Van Cutsem blijft actief in de louis delhaize Groep, als gedelegeerd bestuurder van Delfood, dat de meer dan 350 Belgische louis delhaize-buurtwinkels uitbaat.

De benoeming van Alexandre Terlinden is verre van een breuk met het verleden. Terlinden was eerder al Marketing Director bij Delitraiteur, en werd als naaste medewerker van van Cutsem van dichtbij voorbereid om diens verantwoordelijkheden aan de top over te nemen.

Het nieuws komt enkele dagen nadat ook Jean-Pierre Roelands een stap terug zette bij Colruyt. Dit bevestigt dat de distributeurs een nieuwe generatie aan het klaarstomen zijn, en dat ze de overgang daarnaartoe zo vlot mogelijk willen laten verlopen.

Jean-Marc van Cutsem en Alexandre Terlinden, sprekers op The Retail Society van 20 juni !

20 juni aanstaande zijn zowel de nieuwe als de oude CEO van Delitraiteur te gast in Villa Empain te Brussel als sprekers op The Retail Society. Deze sessie met Jean-Marc van Cutsem en Alexandre Terlinden is er één om niet te missen! Klik hier om u in te schrijven.