De Belgische voedingsgroep What's Cooking? heeft zijn jaarverslag voor 2023 gepubliceerd. Een gelegenheid voor het bedrijf om de balans op te maken van een jaar dat “absoluut cruciaal" was en zijn ambities op het vlak van duurzaamheid en CSRD-prestaties (Corporate Sustainability Reporting Directive) te onthullen.

"A lot is cooking", vat What's Cooking? samen in zijn jaarverslag van 2023. De Belgische voedingsgroep, die tot begin vorig jaar nog Ter Beke heette, ondergaat een grote transformatie. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van fijne vleeswaren, snacks en verse bereide maaltijden in binnen- en buitenland, heeft na driekwart eeuw besloten zichzelf opnieuw uit te vinden om tegemoet te komen aan nieuwe consumentenwensen en om de voedingsindustrie te helpen verduurzamen. "De lancering in maart 2023 van onze nieuwe strategie, met daarin een doelstelling, onze strategische overtuigingen, nieuwe waarden en tot slot een nieuwe bedrijfsnaam om dit uit te drukken, was absoluut cruciaal", benadrukt het bedrijf, dat genoteerd staat op de Brusselse beurs.

In zijn jaarverslag verwijst What's Cooking? naar zijn 6 strategische pijlers die het bedrijf moeten helpen om een “duurzame winstgevende groei" te realiseren in de toekomst: betrokken werknemers, opnieuw bouwen aan innovatie, het toevoegen van nieuwe bereide gerechten zoals vegetarische alternatieven, de continue verbetering van het operationele luik, de optimalisatie van processen via moderen digitale oplossingen en het uitgroeien tot de leider van de sector op het vlak van duurzaamheid. Meer specifiek is de duurzaamheidsstrategie van What's Cooking? gebaseerd op drie pijlers: consumenten helpen gezonder en evenwichtiger te eten, de CO2-voetafdruk van de groep verminderen en de veiligheid en het algemene welzijn van de werknemers verbeteren. "We zijn trots op onze prestaties in 2023 en kijken ernaar uit om onze reis in 2024 voort te zetten door samen met onze werknemers, klanten, leveranciers en andere partners aan onze toekomst te bouwen."

What's Cooking? heeft twee hoofdactiviteiten: de productie van vleeswaren en hartige snacks enerzijds en de productie van verse bereide maaltijden anderzijds. De groep heeft in totaal 11 productiesites in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk, en stelt ongeveer 2.500 mensen tewerk. In 2023 behaalde het bedrijf een omzet van 832 miljoen euro, een stijging van 6,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Vorige maand kondigde What's Cooking echter aan dat er gesprekken gaande zijn over de mogelijke verkoop van de divisie What's Cooking Savoury - Charcuterie, met het oog op de verkoop van 100% van het kapitaal.