De Amerikaanse activistische participatiemaatschappij Elliott Advisors heeft een bod uitgebracht om de cosmeticaketen The Body Shop te kopen van de Braziliaanse reus Natura & Co, meldt de Britse media Sky News.

Elliott Advisors is een van de kandidaten die de afgelopen weken een bod hebben uitgebracht om de cosmeticaketen The Body Shop van Natura & Co te kopen, zo heeft Sky News begrepen. Het Britse mediakanaal voegt er echter aan toe dat het niet weet of Elliott Advisors nog steeds in de running is voor de overname en hoeveel het biedt. Sky News stelt niettemin dat de Braziliaanse groep tegen het einde van volgende maand een voorlopige verkoopovereenkomst zou willen bereiken.

Eind augustus zei de Braziliaanse eigenaar van The Body Shop, Natura & Co, in een persbericht dat de raad van bestuur het management van de groep had opgedragen om "strategische alternatieven" te onderzoeken voor de winkelketen die gespecialiseerd is in schoonheids- en wellnessproducten, waaronder "een mogelijke verkoop van het bedrijf". Natura & Co kocht The Body Shop van L'Oréal in 2017 voor €1 miljard. Sindsdien heeft de keten, die in 1976 werd opgericht, echter een reeks teleurstellende resultaten geboekt. In totaal heeft de keten zo'n 3.000 winkels in meer dan 60 landen, waaronder een 15-tal in België.