Jumbo opent zijn eerste winkel in Deurne op 24 juni. Dat laat de Nederlandse keten weten via een affiche. Later dit jaar opent nog een tweede winkel in dezelfde regio. 

24 juni, dat is de dag waarop de eerste Jumbo-winkel in Deurne officieel zijn deuren zal openen. Zo kondigt de Nederlandse keten zelf aan op een affiche. Al is er wel een kleine praktische wijziging. Zo zal de ingang van het verkooppunt niet te vinden zijn op de Lakborslei 143, zoals eerder aangekondigd, maar wel op Ten Eekhovelei 43. De nieuwe winkel, die neerstrijkt in het gebouw van een voormalige Carrefour Market, strekt zich uit over 2.000 m2 en zal in totaal zo’n 70 medewerkers tewerkstellen. Klanten vinden er een uitgebreid assortiment. Bovendien werkt de supermarkt voor zijn vleesgamma bijvoorbeeld samen met Belgische leveranciers en kunnen klanten er ook terecht voor verse pizza’s, belegde broodjes, of een zelf samengesteld boeket.

En dat is trouwens niet de enige winkel die Jumbo in Deurne zal openen. Later dit jaar volgt er nog een vestiging aan het Wim Saerensplein in Deurne. Hierbij gaat het om een voormalige Alvo-supermarkt die is overgenomen en wordt omgebouwd tot een Jumbo-winkel. Wanneer die precies zijn deuren zal openen, is voorlopig nog niet bekend. Ter info: de Nederlandse keten nam ook een Alvo-supermarkt in Ranst over.

Dat Jumbo pas op 24 juni zijn winkel opent in Deurne heeft alles te maken met de coronacrisis. Oorspronkelijk was de opening immers voorzien in april maar die moest noodgedwongen uitgesteld worden. Ook voor andere winkelpanden ondervindt Jumbo problemen. Zo heeft het zijn doelstelling van 15 nieuwe winkels voor dit jaar al moeten bijstellen. “We werken momenteel naar een 10 winkels in 2020. Dit is minder dan voorzien, het coronavirus heeft voor een vertraging gezorgd in de oplevering van vestigingspunten”, verklaarde Peter Isaac, managing director van Jumbo België, eerder nog.

De locatie van de nieuwe Jumbo aan de Ten Eekhovelei 43 is echter wel opvallend. Bijna alle andere supermarktketens zijn er al vertegenwoordigd. Zo is er vlakbij een Aldi, Colruyt, Delhaize, Carrefour, Match en Lidl, en is Albert Heijn ook aanwezig in de regio. Vraag blijft of die grote aanwezigheid van supermarkten niet zal uitmonden in een supermarktoorlog. Wordt vervolgd...