Edenred, de Belgische aanbieder van digitale betaaloplossingen voor specifieke toepassingen (maaltijd-, cadeau- en ecocheques), lanceert Edenred Ecoshop, een webshop speciaal voor Ticket EcoCheque.

Om klanten te helpen om makkelijker ecologisch verantwoord te winkelen en hun ecocheques niet te laten vervallen, heeft Edenred zijn Edenred Ecoshop gelanceerd, een nieuw platform dat volledig in het teken staat van de ecocheque. Gebruikers kunnen hier rechtstreeks hun Ticket EcoCheque op een gemakkelijke, snelle en veilige manier online verzilveren. Op het nieuwe digitale platform zijn tal van artikelen en diensten beschikbaar die allemaal voldoen aan de criteria voor ecocheques. De categorieën gaan van voeding, cosmetica en wonen tot mode, hightech producten en zelfs het buitenleven. “Op het nieuwe digitale platform Edenred Ecoshop kunnen onze gebruikers gemakkelijk en intuïtief ecologische aankopen doen met hun Ticket EcoCheque”, legt Olivier Bouquet, algemeen directeur van Edenred België, uit. “Ecocheques hebben tal van voordelen, zeker nu de koopkracht bij iedereen zwaar onder druk staat. Aan de ene kant kun je ermee besparen, vooral op je energieverbruik. Aan de andere kant ontlasten ecocheques het gezinsbudget voor dagelijkse aankopen. En dat allemaal terwijl we samen actief bijdragen aan de ecologische transitie. Bovendien zijn de cheques van Edenred sinds 31 januari 2021 volledig digitaal. De nieuwe webshop is dus de logische volgende stap in de ervaring die we onze gebruikers willen aanbieden.”

De ecocheques, die in 2009 gelanceerd werden, bestaan enkel in België. Vandaag ontvangen 1,8 miljoen Belgen tot 250 euro aan ecocheques per jaar. Edenred, Sodexo en Monizze zijn de belangrijkste uitgevers van deze cheques, waarop geen sociale lasten moeten worden betaald.