Blokker bouwt zijn distributiecentrum in Geldermalsen om tot een moderne, omnichannel hub. Zo worden alle kanalen in een keer bediend. De modernisering betekent meteen ook het einde van het e-commerce-distributiecentrum in Gouda, waar de activiteiten vanaf 1 augustus 2019 worden stopgezet.

“We hebben de afgelopen jaren veel veranderingen doorgevoerd in ons bedrijf. De investering in een modern, omnichannel DC is een mooie stap in onze propositie, en geeft blijk van ons vertrouwen in de toekomst. Het nieuwe DC zorgt dat we onze klanten naadloze service over alle kanalen kunnen bieden”, vertelt Ludo Bijvoet, algemeen directeur van Blokker.

Het samenbrengen van alle distributie-activiteiten in één modern distributiecentrum, maakt dat Blokker zijn klanten, online en in de winkels, beter kan bedienen. De efficiëntere logistieke operatie zorgt namelijk voor kortere levertijden en een sterkere omnichannel propositie. Daarnaast leidt de integratie op termijn tot lagere kosten. Het fulfilmentcentrum zou in de zomer van 2019 operationeel moeten zijn.

De modernisering van de hub in Geldermalsen betekent meteen ook het einde van het e-commerce-distributiecentrum in Gouda. Vanaf 1 augustus 2019 worden diens activiteiten namelijk verplaatst naar het logistieke centrum in Geldermalsen. Tot die tijd blijft het DC in Gouda operationeel. Het merendeel van de 49 medewerkers die in Gouda werkzaam zijn, kunnen bovendien in Geldermalsen aan de slag.

Het voorgenomen besluit werd ter advisering voorgelegd aan de ondernemingsraad, meldt het bedrijf nog.