Nadat hij zijn functie als CEO van Ahold Delhaize overliet aan Frans Muller, wordt Dick Boer nu lid van de toezichtsraad bij Nestlé. Dat schrijft De Telegraaf.

Nestlé kondigde tijdens de presentatie van zijn jaarcijfers aan dat Dick Boer, ex-CEO van Ahold Delhaize, lid wordt van de toezichtsraad van de Zwitserse voedingsgigant. Volgens Distrifood moet de ex-topman helpen om de bestaande expertise bij Nestlé op het vlak van FMCG te verbeteren.

Daarnaast zal ook Dinesh Paliwal, directeur bij Hartman International Industries, een dochterbedrijf van Samsung, toetreden tot de raad. Paliwal en Boer zullen vanaf 11 april twee leden vervangen die op pensioen gaan.

Na enkele moeilijke jaren behaalde Nestlé in 2018 een omzetstijging van 3% tot 80,4 miljard euro. Dat mooie resultaat had Nestlé vooral te danken aan zijn Chinese en Amerikaanse markt. De nettowinst steeg daarnaast met 42%. De Zwitserse voedingsgigant rekent voor dit jaar op een verdere stijging van de omzet en de winstmarge. Ter herinnering, Nestlé liet vorig week nog weten dat het overweegt om zijn Herta-charcuterieafdeling te verkopen.