DHL Express is in Roeselare gestart met de bouw van een nieuw service center waar pakjes worden verdeeld en afgehaald. Hiermee wil de expresvervoerder West-Vlaanderen beter afdekken. Het distributiecentrum wordt opgetrokken door projectontwikkelaar Global Real Estate, die het de komende 15 jaar aan DHL Express zal verhuren.

Voor de pakjesvervoerder is het een ‘come back’ in Roeselare. Zo’n tien jaar geleden had hij beslist om de activiteiten in dat deel van het land te bundelen in het service center van Nazareth (nabij Gent). Door de groei van de afgelopen jaren – onder meer te danken aan de forse opkomst van cross-border e-commerce – barst dat overslagcentrum uit zijn voegen en is besloten om terug te keren naar Roeselare. Dat is beter gelegen om West-Vlaanderen efficiënt af te dekken.

Door de groei van de e-commerce speelt nabijheid een steeds grotere rol. DHL Express behandelt van oudsher vooral pakjes voor bedrijven (B2B) maar het aandeel van pakjes voor particulieren (B2C) is fors aan het groeien. Dat zijn hoofdzakelijk internationale zendingen. Voor de zendingen binnen de Benelux werkt een andere tak van de Duitse groep – DHL Parcel – nauw samen met bpost.

Het gebouw van 2.800 m² komt op een terrein van bijna 13.000 m². Het zal naar verwachting in januari 2020 operationeel zijn. Het zal zes vrachtwagens en 60 bestelwagens tegelijk kunnen ontvangen. Het zal 3.000 pakjes per uur (bijna één pakje per seconde) behandelen. Er worden 75 jobs gecreëerd of ongeveer evenveel als vandaag in Nazareth.

De symbolische eerste spadesteek werd vandaag gegeven door Danny Van Himste van DHL Express (midden) en Luc Beke Global Estate Group (rechts) in aanwezigheid van schepen Griet Coppé (links).