Bij Lidl wordt er vandaag voor de derde dag op rij gestaakt. Bijna de helft van alle vestigingen zouden vandaag dicht zijn. Om 14u vindt er een verzoeningsoverleg plaats tussen de directie en de vakbonden in de hoop zo snel mogelijk tot een akkoord te komen. 

Vandaag is het ondertussen de derde dag op rij dat Lidl-winkels hun deuren sluiten. Het zou gaan om bijna de helft van alle Belgische vestigingen. Om zo snel mogelijk tot een overenkomst te komen, heeft de directie beslist om niet te wachten tot het volgende overlegmoment dat oorspronkelijk op 15 mei gepland stand. Daarom vindt er om 14u een verzoeningsoverleg plaats tussen de directie van Lidl en de vakbonden in de hoop een overeenkomst te bereiken over de maatregelen om de werkdruk te verlichten.

De staking brak woensdag uit na mislukt overleg tussen de vakbonden en de directie. Hoewel er volgens Lidl concrete voorstellen op tafel lagen om de werkdruk te verlagen, zoals onder meer de uitbreiding van de vliegende ploeg, bleven de vakbonden nog te veel op hun honger zitten. Aangezien er geen akkoord bereikt werd tijdens het overleg, hebben verschillende Lidl-winkels beslist om hun deuren te sluiten. In totaal ging om zo'n 79 winkels, al liep dat aantal gisteren op tot zo'n 130 vestigingen.