De winnaars van de Personality of the Year-awards werden zopas bekendgemaakt tijdens het gelijknamige event van Gondola Society. De gelukkigen? Jan Peeters in de categorie ‘Retailers’, Lily Libeert in de categorie ‘Suppliers’ en tot slot Leen Ponet in de nieuwe categorie ‘E-commerce’.

Naar jaarlijkse traditie vond het Personality of the Year-event van Gondola Society plaats. Maar liefst 200 topmanagers zakten af naar het Holiday Inn-hotel in Zaventem waar de prestigieuze awardshow plaatsvond. Het doel van dit event? Persoonlijkheden uit de retail- en FMCG-sector bekronen die zich het afgelopen jaar uitzonderlijk hebben ingespannen voor hun bedrijf en de sector. De winnaars werden gekozen door het publiek (hun stem was goed voor 30% van de punten) en de vakjury (hun stem telde mee voor 70%). Concreet konden professionals van 15 februari tot en met 15 maart 2023 stemmen op hun favoriete persoonlijkheden van het jaar. Daarbij konden ze stemmen in de categorieën: Retailers, Suppliers en ... E-commerce. Die laatste is nieuw sinds dit jaar en werd in het leven geroepen in samenwerking met Katoen Natie. Er werd massaal gestemd! Maar liefst 5.000 professionals brachten hun stem uit. Daarna kwam een professionele jury onder meer met Christian Van Wettere (Colruyt Group), Stéphane Genicot (Delfood), Hafed Khadari (Mondelez) en Ivan Gallemaert (GBFoods), samen om te beraadslagen, waarna alle punten werden samengeteld. Het verdict...

Retailers: Jan Peeters

©

Jan Peeters

De prijs in de categorie 'Retailers' ging dit jaar naar Jan Peeters, de bekendste franchisenemer van Vlaanderen. "Er was een algemeen vorm van zijn respect voor zijn werk. Hij werd vooral geprezen voor zijn uitstekende ondernemerscapaciteiten en positiviteit. Bovendien plaats hij zichzelf niet in het middelpunt van de belangstelling, maar komt hij op voor de hele sector en probeert hij die verder te verbeteren", klinkt het bij de vakjury. Jan Peeters reageerde dan ook erg tevreden toen hij de prijs in ontvangst nam en bedankte iedereen die gestemd heeft voor de erkenning van zijn team en voor de erkenning voor ondernemers in de sector.

Supplier: Lily Libeert

©

Lily Libeert

Lily Libeert, co-CEO van Libeert, sleepte de award in de categorie 'Suppliers' in de wacht. Al sinds 2013 leidt ze samen met haar zus en twee broers het familiebedrijf in de vierde generatie. Zij werd door de jury vooral geprezen om haar ondernemingsskills. "Ondernemen in een verzadigde chocolademarkt is niet gemakkelijk. Toch heeft zij meegeholpen om de omzet van het bedrijf te doen verdubbelen. Dat is echt een straffe prestatie", meent de vakjury. En die erkenning werd erg gewaardeerd door Lily Libeert: "We zijn ons als familiebedrijf aan het heruitvinden en het feit dat we nu zo'n erkenning krijgen, doet enorm veel plezier en geeft ons nog meer goesting om door te doen."

E-commerce: Leen Ponet

©

Leen Ponet

De laatste award en meteen ook een nieuwe categorie sinds dit jaar: 'E-commerce', ging naar Leen Ponet, oprichtster van online apotheek Farmaline. "Ondanks de strubbelingen die er in het verleden waren met de bond van apothekers is Leen Ponet er samen met haar team in geslaagd om een waanzinnig sterk bedrijf uit te bouwen. Dat bewijst van veerkracht en moed", besluit de jury, die ook dit jaar weer sprak van een meer dan geslaagde editie. Leen, die de overwinning niet had zien aankomen, was erg blij met de erkenning en met het feit "dat e-commerce duidelijk sterker naar voor komt en dat er meer en meer focus ligt op gezondheid (gezonde voeding ...)".