Audax Groep neemt franchise- en groothandelsorganisatie De Marskramer over van Blokker Holding. Hoeveel de groep daarvoor neertelde is onduidelijk. Wel is er goed nieuws voor het personeel: dat wordt overgenomen door het Audax-concern. 

De franchise- en groothandelsorganisatie De Marskramer, bekend van Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play, komt in handen van de Audax Groep. De gesprekken tussen Audax Groep en Blokker Holding over de verkoop van De Marskramer waren kort na de aankondiging van de voorgenomen verkoop van Blokker en Big Bazar gestart in november 2018, maar nu is er dus eindelijk een deal. Hoeveel het concern precies betaalde voor de transactie is onduidelijk. Wel is er goed nieuws voor de werknemers van de in totaal 92 winkels van De Marskramer, die worden integraal overgenomen door de Audax Groep.

”Wij zijn trots dat we ons portfolio uitbreiden met de iconische, op huishoud- en speelgoed gerichte retailformules Marskramer, Prima, Novy en Toys2Play”, reageert Casper de Nooijer, CEO van Audax. “De overname biedt grote voordelen op het gebied van logistiek, distributie en inkoopkracht. Dat komt uiteraard onze klanten ten goede. Met deze toevoeging verdichten we ons retailnetwerk en ontsluiten bovendien de productcategorieën speelgoed en huishoudelijke artikelen voor onze huidige 700 verkooppunten.”

Ook Michiel Witteveen, CEO van Blokker Holding, is erg blij met de overname aangezien het bedrijf zich nu beter kan focussen op Blokker en Big Bazar. “Door deze transactie krijgt groothandels- en franchiseorganisatie De Marskramer weer volop kans om verder te groeien binnen een gezond familiebedrijf. De formules van De Marskramer en Audax sluiten goed op elkaar aan. Met de verkoop van De Marskramer - ‘het kleine zusje van Blokker’ - kunnen wij ons focussen op Blokker en Big Bazar", besluit hij.

De transactie wordt naar verwachting later deze maand afgerond