Na Overijse, Gent en Antwerpen volgt er binnenkort nog een vierde winkel van versmarkt Cru. Die zou neerstrijken in de Vlaamse Rand rond Brussel, al is de exacte openingsdatum nog niet bekend. Dat schrijft De Tijd. 

De luxueuze versmarkt van Colruyt groep Cru krijgt er binnenkort een broertje of een zusje bij. Het nieuws komt er ruim een half jaar nadat de vorige vestiging op de Antwerpse Groenplaats zijn deuren opende. Die verving de vorige winkel in Wijnegem die zijn deuren sloot in januari dit jaar. Wanneer de nieuwe winkel het licht zal zien is voorlopig nog onduidelijk.

De nieuwe winkel moet Cru vooral schaalvoordelen opleveren waardoor het zijn grote verliezen kan wegwerken. Tot nu toe was de versmarkt immers nog nooit winstgevend. Bovendien stapelden de verliezen zich in het afgelopen boekjaar op tot 8 miljoen euro, wat bijna dubbel zoveel is als de omzet. Dat was onder meer te wijten aan flinke investeringen, de verhuis van de Cru-bakkerij en de verhuis van de Cru-winkel in Wijnegem naar Antwerpen. 

Toch laat Cru het hoofd niet hangen. Het bedrijf ziet de toekomst rooskleurig in en wil de komende jaren vooral focussen op het aantrekken van meer klanten en het verwerven van naamsbekendheid. Vooral dat laatste blijkt een groot struikelblok te zijn, ook in zijn nieuwste winkel in Antwerpen. 

Ontdek het Cru-concept

Wil je de sfeer opsnuiven van een Cru-winkel? Bekijk dan snel onze fotoreportage van de nieuwste Cru-winkel in Antwerpen.

Klik hier!
Ontdek het Cru-concept