Coolblue breidt zijn bezorgdienst per fiets CoolblueFietst uit naar Brussel, Zaventem en Vilvoorde. De leveringen zullen daarbij vertrekken vanuit de fysieke winkel in Zaventem. Coolblue is bovendien ook op zoek naar 5 nieuwe werkkrachten om de leveringen zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Eind vorig jaar lanceerde Coolblue zijn bezorgdienst per fiets CoolblueFietst voor het eerst in België. De eer was daarbij weggelegd voor Antwerpen. Gent volgde vorige maand en sinds gisteren voegt Coolblue daar ook Brussel, Vilvoorde en Zaventem aan toe.

Coolblue is het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakjes zelf met de fiets te leveren. Daarbij gaat het onder meer om de levering van kleine objecten als een laptop, een smartphone of een koptelefoon.

Concreet gebeuren de leveringen vanuit de winkel in Zaventem. Om de leveringen zo vlot mogelijk te laten verlopen is Coolblue nog op zoek naar 5 nieuwe koeriers. “In afwachting daarvan worden de pakjes ook op de traditionele manier bezorgd door onze partner bpost”, verduidelijkt de woordvoerder van Coolblue België.

CoolblueFietst werkt precies hetzelfde als de gewone leveringen. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag gratis in een tijdvak van één uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering. Het enige verschil is dat deze levering ecologischer is.

Coolblue wil zijn bezorgdienst per fiets trouwens nog uitrollen naar andere steden. Al zal dat wel pas "trapje voor trapje" gebeuren.