Coolblue start nu ook met de verkoop – en het installeren – van zonnepanelen. Vanaf vandaag kunnen Nederlandse klanten van het e-commercebedrijf bestellingen plaatsen. Wanneer België op de agenda staat, is onduidelijk.

Vanaf vandaag kunnen klanten uit de regio’s Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg bij Coolblue terecht voor zonnepanelen. Later dit jaar volgt de rest van Nederland. Volgens topman Pieter Zwart gebeurt de verkoop en installatie door eigen personeel: “We geven onze klanten persoonlijk advies, ontwerpen samen het zonnedak en komen het vervolgens zelf installeren. We gaan pas weg als alles werkt en ook na installatie staan we voor ze klaar”.

Het nieuws dat Coolblue ook zonnepanelen zou verkopen en installeren, sijpelde al in mei door. Toen begon het bedrijf installateurs aan te werven, met de ambitie om “de grootste zonnepanelenleverancier van de Benelux te worden”. Inmiddels heeft Coolblue al op meer dan honderd daken zonnepanelen gelegd. Momenteel zouden er volgens de Nederlandse pers al ongeveer vijftig installateurs voor het bedrijf werken. Dat aantal moet groeien tot 1.000 installateurs. 

“Wij zullen ook in België zonnedaken verkopen en installeren. Volgens de planning gebeurt dat vanaf eind 2020. Coolblue heeft ook fysieke en online winkels in België, en het is dan ook een logische stap om de zonnepanelen er eveneens beschikbaar te maken”, zegt communicatieverantwoordelijke Ottelien van Pelt.