Chakib Kara wordt de nieuwe managing director van Tetra Pak Frankrijk & Benelux. Hij komt aan het hoofd te staan van een nieuwe geografische en commerciële structuur die Frankrijk en de Benelux samenbrengt.

Chakib Kara volgt Michel Picandet in Frankrijk en Stefan Fageräng in de Benelux op. Beiden hebben een nieuwe functie binnen Tetra Pak.

De 47-jarige Kara heeft de Franse en Zwitserse nationaliteit. Hij behaalde een graad aan de Ecole Polytechnique Fédérale in Lausanne en begon zijn loopbaan in 1996 in Zwitserland bij een toonaangevende producent van geuren en smaken voor de voedingsmiddelenindustrie. Hij werkte er onder andere als commercieel directeur Midden-Oosten en Afrika. In 2005 was hij als general manager verantwoordelijk voor de activiteiten in Noord-Afrika van een marktleider op het gebied van fast moving consumer goods. Kara begon in 2008 bij Tetra Pak als Business Development & Technical Director, waarna zijn promotie tot managing director Tetra Pak East-Med volgde. In 2013 werd hij managing director Tetra Pak Maghreb, verantwoordelijk voor de activiteiten in Noord-Afrika.

“De consolidatie van Frankrijk en de Benelux zorgt voor belangrijke synergiën, onder meer op het gebied van capaciteit en deskundigheid”, legt Kara uit. “Door deze samenvoeging kunnen wij de kansen van een markt die zich voortdurend ontwikkelt beter benutten en adequaat inspelen op uitdagingen op het gebied van innovatie, duurzaamheid en kwaliteit. Het is mijn ambitie om het management van Tetra Pak te versterken en onze capaciteit om end-to-end, relevante en competitieve oplossingen te bieden te vergroten, in lijn met de verwachtingen van onze klanten en eindgebruikers.”