Guillaume Beuscart, CEO van Mestdagh, heeft besloten om de groep te verlaten en aan de slag te gaan in een internationale groep. Financieel directeur Emmanuel Coria neemt zijn rol tijdelijk over. 

Grote verandering aan de top bij Mestdagh: Guillaume Beuscart, CEO van de groep, heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hoewel hij de beslissing enkele weken geleden al intern aankondigde, komt het nieuws nu pas officieel naar buiten: “Enkele weken geleden liet Guillaume Beuscart al aan de raad van bestuur weten dat hij de Mestdagh Group zou verlaten zodat hij aan de slag kon in een internationale groep”, laat Mestdagh weten. De groep benadrukt ook dat het de beslissing van Beuscart betreurt. Financieel directeur Emmanuel Coria neemt in afwachting van een opvolger tijdelijk de leiding van het bedrijf over. 

De topman maakte in 2017 zijn opwachting bij Mestdagh. Onder zijn leiding vond er een herstructurering plaats die geleid heeft tot het vertrek van 360 medewerkers in verschillende winkels. Hoewel de herstructurering in mei vorig jaar werd aangekondigd, werd er pas eind vorig jaar een sociaal akkoord bereikt. 

"Na enkele maanden van onderhandelingen met de vakbonden om tot een besluit te komen over het transformatieplan en een jaar dat het plan ondertussen wordt uitgevoerd, ziet Mestdagh vandaag de eerste resultaten van zijn inspanningen: met het erg vernieuwende concept 'A Table' en de zondagsopeningen, trekken de winkels weer meer cliënteel aan en verbeteren ook de financiële resultaten", vervolgt het bedrijf. Het is dan ook aan de opvolger van Guillaume Beuscart om die lijn door te trekken.