Jörn Werner wordt de nieuwe CEO van Ceconomy, het moederbedrijf van onder meer Saturn en MediaMarkt, en vervangt zo Pieter Haas die vorig jaar het bedrijf verliet. Daarnaast zal Karin Sonnenmoser de taak van CFO op zich nemen. Beiden starten op 1 maart met hun nieuwe functie.

De top bij Ceconomy zal er voortaan een beetje anders uitzien. Zo wordt Jörn Werner benoemd tot de nieuwe CEO van het bedrijf en zal Karin Sonnenmoser de functie van CFO op zich nemen. Bovendien keert Bernhard Düttmann, interim lid van de raad van bestuur, vanaf 1 april terug naar de raad van toezicht

Jörn Werner, de nieuwe CEO

Jörn Werner (57 jaar) wordt de nieuwe CEO van het bedrijf. Hij werkte tot op heden als topman bij het bedrijf A.T.U. Auto-Teile-Unger. Tussen 2005 en 2015 was hij eveneens CEO bij Conrad Electronic en Berner Group. Daarvoor werkte hij onder meer als senior vice president bij Bosch en was hij lid van het directieteam bij Buderus Heiztechnik. Jörn Werner volgt vanaf 1 maart 2019 Pieter Haas op die Ceconomy in oktober vorig jaar verliet.

“We zijn erg blij dat we deze twee vacatures van CEO en CFO binnen deze korte termijn zo goed konden invullen", verklaart Jürgen Fitschen, voorzitter van de raad van toezicht. “Met Jörn Werner krijgen we er een gerenommeerde en ervaren manager bij met een uitstekende marktkennis. Hij heeft bovendien al meermaals bewezen dat hij business modellen succesvol kan transformeren en een duurzame groei kan garanderen, zelfs in moeilijke situaties. Zijn strategische visie, zijn doorzettingsvermogen en zijn goede teamwork zorgen ervoor dat hij zeker een meerwaarde  kan bieden voor Ceconomy.”

De nieuwe CEO reageert erg optimistisch en benadrukt het business model en de werknemers van Mediamarkt en Saturn nog beter te willen afstemmen op de behoeften van de klant. Daarnaast wil hij ook het teamgevoel nog meer aanwakkeren. 

Karin Sonnenmoser wordt CFO

Karin Sonnenmoser (49 jaar) gaat op haar beurt dan weer aan de slag als CFO van Ceconomy, eveneens vanaf 1 maart. Tot voor kort werkte ze nog voor de Zumtobel Group, waar ze sinds 2014 de functie van CFO op zich nam. Daarvoor was ze onder meer managing director finance and controling bij Volkswagen Sachsen en oefende ze een gelijkaardige functie uit bij Gläserne Manufaktur. Karin Sonnenmoser volgt Mark Frese op  die begin dit jaar opstapte.

“Met Karin Sonnenmoser verwelkomen we een ervaring manager die al heel wat ervaring verzamelde op verschillende functies binnen verschillende departementen zoals Finance , IT en Controlling, en die bekend staat om haar fantastische werk”, verklaart Jürgen Fitschen.

Zelf wil Sonnenmoser zich vooral focussen op de verdere optimalisering van de financiën en het herstellen van vertrouwen, zeker op de kapitaalmarkten. 

Bernhard Düttmann keert terug naar raad van toezicht

En daarmee is de machtswissel nog niet rond. Bernhard Düttmann, die momenteel ad interim lid is van de raad van bestuur, zal vanaf 1 april terugkeren naar de raad van toezicht bij Ceconomy. Concreet betekent dat dat de raad van bestuur binnenkort zal bestaan uit: Jörn Werner (CEO), Karin Sonnenmoser (CFO) en Dieter Haag Molkenteller (CLCO).

De operationele activiteiten van de Mediamarkt-Saturn Holding blijven in handen van Ferran Reverter, CEO, zelfs na de reorganisatie van de raad van bestuur.

“Ik ben ervan overtuigd dat beiden een belangrijke bijdrage zullen leveren om de digitale en culturele transformatie bij Ceconomy te versnellen en te verbeteren. De basis hiervoor is de initiële digitaliseringstrategie, die nu zo snel mogelijk geïmplementeerd moet worden”, besluit Fitschen.