Op 29 september opent Carrefour drie nieuwe drive.be-afhaalpunten. Hiermee zal de retailer sinds begin dit jaar al 72 afhaalpunten voor online bestellingen hebben geopend.

Begin dit jaar kondigde Carrefour België aan dat het in 2017 de ambitie had om de levering aan huis uit te breiden, de levering aan huis via particulieren te testen en zo’n hondertal nieuwe afhaalpunten voor drive.be te openen.

De eerste doelstelling realiseerde Carrefour de afgelopen maanden door met PostNL in zee te gaan. Sindsdien levert Carrefour ook elke werkdag tussen 17u en 22u in de provincies Limburg en West-Vlaanderen. De tweede doelstelling werd ook een feit nadat Carrefour België de test met het platform Bringr aanvatte en zo ook leveringen aan huis via particulieren laat verzorgen, wanneer klanten hiervoor kiezen.

Carrefour is ook goed op weg om de derde doelstelling te halen. Zo opende de supermarktketen in de eerste acht maanden van het jaar al 57 nieuwe drive.be-afhaalpunten. Inclusief de drie drive-openingen eind deze maand, komen er in september nog eens 15 bij op de teller. De nieuwste afhaalpunten bevinden zich in Anderlues, Ath, Dinant, Hermee, Jemappes, Kruishoutem, Luik, Nevele, Philippeville, Quievrain, Sijsele, Sint-Truiden, Vise, Wilrijk en Zele.

Daarmee zal Carrefour in de eerste negen maanden van 2017 al 72 nieuwe afhaalpunten voor online boodschappen geopend hebben. In totaal zal de klant vanaf dan uit 152 punten kunnen kiezen om zijn boodschappen af te halen die hij op de Carrefour site drive.be plaatse.  

De supermarktketen was de eerste in ons land om eind 2013 uit te pakken met drive-afhaalpunten voor online boodschappen. Sindsdien werd de dienst uitgebreid naar Carrefour Market-winkels, om het bereik van de online service te vergroten. Ook de nieuwe drive-punten zijn allemaal Market-winkels (in franchise), bevestigt woordvoerder Baptiste van Outryve. "Alle Hypermarkten Carrefour, geïntegreerde Markets en ondertussen verschillende tientallen Markets in franchise hebben namelijk al een Drive-afhaalpunt."