De Nederlandse kledingketen C&A wordt mogelijk verkocht aan Chinese investeerders. De familie Brenninkmeijer zou momenteel een verkoop van het bedrijf voorbereiden. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Volgens verschillende bronnen van Der Spiegel zou de deal bijna rond zijn. Voorlopig wil C&A de informatie bevestigen noch ontkennen. Cofra-Holding, het moederbedrijf van de textielketen in Zwitserland, wou enkel schriftelijk reageren op de vraag van een mogelijke verkoop: ‘De lopende herstructurering van C&A omvat ook het verkennen van verschillende manieren om te penetreren in groeimarkten zoals China en de digitale markt. En kan ook mogelijke partnerschappen en andere soorten aanvullende, externe participaties inhouden’.

De Nederlandse kledingketen telt meer dan 1.500 winkels in achttien Europese landen, waarvan 138 in België. C&A heeft meer dan 35.000 mensen in dienst en is een van de grootste modeketens van Europa. Al krijgt het bedrijf het steeds zwaarder te verduren door de toenemende concurrentie van ketens als H&M en Primark en online concurrentie.