Brantano wordt officieel ondergebracht in de Nederlandse holding R&S Retail. De schoenwinkelketen komt zo onder één dak met modeketens Fred & Ginger, Claudia Sträter, CKS en Miss Etam.

Begin dit jaar werd Brantano bijna meegesleurd in de val van het Nederlandse moederbedrijf Macintosh. De schoenwinkelketen werd toen van het faillissement gered door Dieter Penninckx (FNG), Wouter Torfs (Schoenen Torfs) en de Nederlander Rens van de Schoor (Miss Etam), die de keten samen overnamen. Nu maakt R&S Retail, de beursgenoteerde moeder van Miss Etam gebruik van zijn aankoopoptie en neemt het Brantano over. De mede-overnemers van Brantano krijgen nieuwe aandelen in R&S in ruil voor hun investering.

Nu ook Brantano in de holding wordt ondergebracht, wordt R&S omgevormd tot één van de belangrijkste retailgroepen van de Benelux. FNG (Fred & Ginger, Claudia Sträter) werd eind maart al door R&S overgenomen. Hierdoor bestaat R&S Retail Group uit de formules Fred & Ginger, Claudia Sträter, CKS, Brantano en Miss Etam. R&S heeft wil nu winkelketens combineren en synergievoordelen tussen de groepen behalen. Ondernemer Dieter Penninckx (FNG) is hoofdaandeelhouder van de holding.