De Nederlandse retailgroep Macintosh gaat in de komende drie jaar 7 Brantano-winkels sluiten en 5 winkels ombouwen tot outlet stores. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. 

Het Laatste Nieuws berichtte vorige week dat Brantano 10 winkels zou sluiten, en er nog eens 5 zou ombouwen tot outlet stores. Macintosh bevestigt de geruchten nu, al zullen er maar 7 en niet 10 winkels de deuren sluiten. Volgens De Tijd gaat het om 1 winkel in Vlaanderen en 6 Brantano's in Franstalig België. Daarnaast zullen 5 Brantano-winkels ook nog eens omgebouwd worden tot outlets, waar de stock aan actieprijzen verkocht wordt.

Eerder dit jaar stootte Macintosh al zijn schoenenwinkelketen Scapino af in België, en ook de Firelle-winkels staan nu te koop. De retailgroep wil zich namelijk focussen op zijn topmerk Brantano. In maart opende het nog een vernieuwd winkelconcept, dat mogelijk verder uitgerold zal worden, en ondanks de sluitingen worden nieuwe winkelopeningen niet uitgesloten. Verder investeert de keten ook investeren in e-commerce, waar de concurrentie van onder andere Zalando groot is.